Obavještenje 18.12.2017 A2B

Poštovani klijenti,

Obavještavamo Vas da tokom današnjeg dana (18.12.2017) moguća su kašnjenja sa dostavom i preuzimanjem pošiljki zbog lošeg stanja na putnim pravcima. A2B Express radi sve kako bi osigurao isporuku i dostavu Vaših pošiljki na vrijeme, uprkos trenutnim nepovoljnim vremenskim uslovima.

Stanje na cestama 18. 12. 2017. u 07 : 45 sati

Zbog saobraćajne nezgode na magistralnom putu  M-17 Maglaj- Doboj (u mjestu Poljice)  saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom do završetka policijskog uvđaja.

Zbog niskih temperatura kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi ovoga jutra. Slab snijeg pada na području zapadne i jugozapadne Bosne. Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima. Izdvajamo planinske prevoje: Rostovo (Novi Travnik- Bugojno), Karaula (Olovo-Kladanj), Lanište (Bosanski Petrovac-Ključ), Oštrelj (Bosanski Petrovac-Drvar), Ripač-Vrtoče (Bihać- Bosanski Petrovac), kao i putni pravac Mlinište-Glamoč-Priluka.

Na magistralnim putevima M-16.2 Jablanica-Prozor i M-14.2 Resanovci-Drvar, kao i na dionicama regionalnih puteva R-413 Karanovac-Turbe i R-467 Olovo-Ribnica, zbog odrona, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

Na učestale odrone zemlje ili kamenja upozoravamo i na ostalim putevima u BiH. Posebno izdvajamo dionice koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Na dionicama u zapadnim i južnim krajevima skrećemo pažnju na jače udare vjetra. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.