Obavještenje 29.12.2017 A2B

Poštovani klijenti,

Obavještavamo Vas da tokom današnjeg dana (29.12.2017) moguća su kašnjenja sa dostavom i preuzimanjem pošiljki zbog lošeg stanja na putnim pravcima. A2B Express radi sve kako bi osigurao isporuku i dostavu Vaših pošiljki na vrijeme, uprkos trenutnim nepovoljnim vremenskim uslovima.


Stanje na cestama 29. 12. 2017. u 08 : 20 sati

Zbog intezivnih snježnih padavina, na prevoju Ivan (Sarajevo-Konjic) na snazi je zabrana saobraćanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Otežano se saobraća i na ostalim dionicama u višim planinskim predjelima, a izdvajamo putne pravce: Blažuj- Tarčin- Konjic, Semizovac-Olovo-Kladanj, Sarajevo-Foča, Livno-Šujica-Kupres, Livno- Glamoč- Mrkonić Grad, Bugojno- Novi Travnik, Turbe-Banja Luka, Prozor-Gornji Vakuf, Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ i Bosansko Grahovo-Drvar-Bosanski Petrovac. Na ostalim dionicama kolovoz je pretežno mokar.

Na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Tarčin saobraća se uz ograničenje brzine od 80 km/h.

Upozoravamo na učestale odrone kamenja na kolovoz, posebno na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja.

Zbog aktivnih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe i R-454a Bratunac-Drinjača.

Zbog urušavanja potpornog zida jednom trakom saobraća se i na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je i zakonski obavezna.