Obavjest o stanju na putevima A2B

Poštovani klijenti

Stanje na cestama 21. 03. 2018. u 08 : 00 sati
Zbog popriječenog teretnog vozila, obustavljen je saobraćaj u mjestu Modran na magistralnom putu M-17.2 Doboj-Derventa.
Na magistralnom putu M-14.1 Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica u mjestu Gašnica, zbog izlijevanja rijeke Save saobraćaj je obustavljen za sve kategorije vozila.
Zbog novih padavina i zasniježenog kolovoza, jutros se sporije saobraća u centralnim, zapadnim i jugozapadnim krajevima naše zemlje. Izdvajamo putne pravce: Olovo-Kladanj, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Travnik-Donji Vakuf, Livno-Kupres-Bugojno, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Bihać-Ključ i Bosanski Petrovac-Drvar-Livno.
Dodatne poteškoće na putevima na području Bosanskog Petrovca, Glamoča, Bosanskog Grahova, Kupresa, Livna i Tomislavgrada, stvara jak vjetar koji formira sniježne nanose. Na ovim dionicama obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.
Ekipe putnih službi su na terenu i intervenišu na svim mjestima gdje je to neophodno, tako da su svi putevi prohodni.
Zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu. Poseban oprez savjetujemo u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.
Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na dionicama koje vode kroz usjeke, kao i preko planinskih prevoja. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Vaš A2B